Allérgén összetevők
1. Glutént
tartalmazó gabonafélék
2. Rákfélék
és a belőlük készült termékek
3. Tojás és
a belőle készült termékek
4. Hal és a
belőle készült termékek
5.
Földimogyoró és a belőle készült termékek
6. Szójabab
és a belőle készült termékek
7. Tej és az
abból készült termékek
8. Diófélék,
azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia
vagy queenslandi dió és a belőle készült termékek
9. Zeller és
a belőle készült termékek
10. Mustár
és a belőle készült termékek
11.
Szezámmag és a belőle készült termékek.
12.
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter
összkoncentrációt meghaladó mennyiségben;
13.
Csillagfürt és a belőle készült termékek
14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek